Jysk Trampolin Sammenslutning
 
Om jydekop.

Jydekop er konkurrence, hvor mødet med springere fra andre foreninger er det vigtigste, hvor springere, forældre, trænere og dommere kan have det sjovt med at være sammen uden, at det går ud over det konkurrencemæssige indhold. Springerne bliver bedømt på de springmæssige færdigheder, men der er også plads til leg.
Jydekop henvender sig primært til de små og til de nye springere, men vi har med stor glæde set større og mere rutinerede springere, som trofast vender tilbage hvert år.

Stævneregler.

Generelt

Stævnet ledes af en kampleder, hvis opgave er at kalde springere frem efter startrækkefølgen, samt at afgøre brud på reglerne om gennemførelse af øvelsen. (øvelsesafbrud, forkert landing, positioner m.v.)
Der kan kun springes i den række, hvor man hører til aldersmæssigt. Er der flere mulige rækker, vælges den, hvor den maksimale vanskelighed er passende. Bemærk, at der ved overskridelse af maksimal vanskelighed i rækkerne 1B, 2B og 2C sker fradrag i vanskeligheden svarende til den del, som overskrider maksimal vanskelighed.
Ved synkronspring kan én springer dog rykke op i rækker efter makkerens alder. Der kan kun deltages i én række ved hvert stævne. Ved synkronspring kan efter tilladelse fra kampleder springes med indtil to makkere.
Der springes to øvelser ved et stævne. Øvelserne kan være ens, idet man bedømmes på udførelse, vanskelighed og plcering i trampolinen i begge runder.
Stævnets afvikling.

Stævnerne afvikles i to dele: For spingere i gruppe III A og B og gruppe II række B og C er konkurrencestart kl. 1100 med opvarmning fra kl. 0930. For springere i gruppe II række A og gruppe I række A og B er forventet konkurrencestart kl.1400 med opvarmning fra kl. 1300. Sidstnævnte tider kan rykkes frem efter antallet af deltagere i gruppe 1.

Påklædning under springning er springdragt, T-shirt og benklæder eller lignende. Lange benklæder, lange ærmer og heldragt er tilladt. Beklædningsdele skal sidde tæt til kroppen af hensyn til dommerne. Der må ikke springes i bare tæer. Af sikkerhedshensyn er smykker og lignende ikke tilladt. Afgørelse af, om påklædning er acceptabel, træffes af kampleder.


Bedømmelse.

Springerne bedømmes af to til fire udførelsesdommere, en HD-dommer og en vanskelighedsdommer. Kamplederen kan være vanskelighedsdommer. Ved synkronspring bedømmes yderligere synkroniteten af mindst én synkrondommer.
De afgivne karakterer for en springer (ved synkronspring for begge springere) sammentælles som anført i JTS Reglement. Sammentællingen afgør springerens (synkronparrets) placering i konkurrencen.
Den arrangerende forening stiller en manuel beregner til rådighed.
Vinder af konkurrencen er den springer (det synkronpar) med det højeste pointtal. Øvrige deltagere indplaceres efter faldende pointtal. Ved pointlighed opnår begge deltagere samme placering, og placeringen imiddelbart efter bortfalder.
Der overrækkes medaljer og diplomer til de tre bedst placerede deltagere i hver række. Til øvrige deltagere udleveres diplomer efter stævnets aflutning.

Øvelserne bedømmes efter FIG Code Of Point - med visse undtagelser.
Du finder reglerne for Jydekop HER
Der springes i følgende rækker (sæson 2021/22:

Gruppe I.

Født 2007 eller tidligere.

Række A:
10 spring.
Max. vanskelighed: 6,0

Række B:
10 spring.
Max. vanskelighed: 2,5

Gruppe II.

Født i perioden 2008 til 2011

Række A:
10 spring.
Max. vanskelighed 3,5

Række B:
10 spring.
Max. vanskelighed 1.5

Række C:
6 spring.
Max vanskelighed 0,7

Gruppe III.

Født i 2012 eller senere.

Række A:
10 spring.
Max. vanskelighed 1,2

Række B:

6 spring.
Max. vanskelighed 0,5

Hygge ved beregnerbordet. Selvom vi springer seriøst, skal der også være plads til sjov...
Jydekop 3, 2010 i Vejen. Vi fandt ud af i forbindelse med fastelavn at springe "katten af kassen". En papkasse slår nemlig ikke så hårdt, hvis den falder ned. Den er iøvrigt ikke så nem at få ram på, og den holder rigtigt længe...
Naturligvis er der slik i kassen, og det er et tilløbsstykke, når der endeligt bliver slået hul...

Forældre hygger sig forhåbentligt lige så meget som springere, beregnere og dommere...
Kontakt

E-mail: jydekop@jydekop.dk
Formand mobil: 21 45 89 42